Uppesittarkväll!

Nu är granen klädd, vitt, silver och lite bling bling blev det i år!


Julgodis!

Klapparna är inslagna, granen står i garaget, maten är inhandlad allt är klart för årets julstök dagen före julafton. Först ut är julgodiset och jag tänkte dela med mig av mitt bästa julgodisrecept på Eisenhowers (och mina!) favoriter;
100g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl sirap
1 knivudd salt
Skållad och hackad mandel, ca 50g
125g (hackad) blockchoklad

Blanda smör, socker, sirap, grädde och salt och koka till det klarar "kul-provet".
Tillsätt mandeln och chokladen.
Koktiden är ca 30min.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna och låtsvalna, skär sedan i portionsbitar.



Julig efterrätt!

Äta före eller efter Kalle? Om man har en tidig julmiddag är det perfekt med en cheescake till kaffet. Den här är verkligen supergod och lite lagom pysslig. Recept hittar man hos ica!

Jul ljusstake!




I veckan hittade jag en jätte fin duk på Village som bland annat hade mönstret av rosa julkulor. Till denna tänkte jag mig en fin stake från Åhlens, perfekt att matcha med rosa ljus. Dessvärre slutsåld i princip överallt. Men hittade den hos Hemkänsla så nu är den påväg hem till mig, vad gjorde man innan man hade internet!

Saffransbullar!



Lussekatter i all ära men i år blev det lussebullar istället och de är så goda att man kan inte få nog av dem. Jag har bakat dem i omgångar, perfekt att ha i frysen men bäst gör dom sig nygräddade förstås. För er som inte gjort det redan så måste ni prova! Jag rev ner mandelmassa i fyllningen och det gjorde dem extra saftiga. Mums!

Julkort panik!

Visst är det roligt att göra egna julkort med foto, så där härligt juliga och som lyser av tomtebolycka. Men sanningen är att man är en stressad småbarnsförälder som i panik inser att det är jul nästa vecka och att julposten ska postas idag!

Man har inte ens lyckats få till det där fotot för fotograferingen ska ske om kvällarna med trötta barn som vägrar att ha tomteluva och mörkret ger blixtvita foton med röda ögon. Det är minst en veckas jobb för att få till ett skapligt som går att använda. Tur att det idag finns lösningar där man laddar upp sin bild, skriver lite text och anger adresserna så skickas korten ut i lagom till jul. Me like! www.trycksakstorget.se

Tomtefilt!

Inte för att den här vintern varit så kall ännu men en gosig filt i soffan är alltid uppskattat. Hittade den här filten hos Rusta. Verkligen super mysig och mjuk, nästan som att vira in sig i en tomterock så här lagom till jul!



Årets julklapp!

Julklappsinköpen är i full gång, alltid lika roligt att tänka ut passande presenter. Det är hög tid för att fundera ut sin egen önskelista också. Årets julklapp är den färdig packade matkassen vilket säkert är en uppskattad gåva för många. Hemservice blir bara mer och mer populärt och jag skulle mycket väl kunna tänka mig en rejäl storstädning så här innan jul.


Jul i vårt hus!



Stämningsfull skylt från House of Hedda!

Julmys!






Hur sött vore det inte att matcha mamma-dotter pyjamas att mysa i på julaftonsmorgon. Hittade dessa fina hos Lindex.

Fina burkar!

Oemotståndliga burkar från Åhléns får en att vilja baka minst sju sorters kakor till jul!

Bästa Köttbullsreceptet!


Här kan man vara med och tävla med sitt bästa köttbullsrecept. Första pris är Pernillas julbok och den ska vara riktigt bra har jag hört så det är helt klart värt att chansa och vara med att tävla!




Nedräkning!

Första december och nedräkningen har börjat. När jag var liten var det ett kalenderljus som byggde upp förväntningarna, men jag tycker även att den fina tavlan från Rusta passar fint för ändamålet!

RSS 2.0