Härliga jultyger!

För att få den riktigt juliga känslan i hemmet behöver man härligt julig textil som dessa från Klippans yllefabrik, Formdesign och Spira Inredning.

Julbloggar!

Vilken tur att det finns fler som är tokiga i julen och så pass galna i den att dom vill blogga om det. På julbloggar.se finns det duktiga bloggare och massor med inspirerande läsning och där tycker jag att min blogg också skulle platsa!

Glöggmingel 2009!

Saffranskaka i all ära men i år äter vi ädelostfyllda dadlar och till det dricker vi Blossa med smak av clementin och lyssnar på julmusik från EMD.

Sifferstake!

Ett annat alternativ till att sätta siffror på ljusen i adventsstaken är denna läckra ljusstake från House of Hedda. Den får gärna flytta hem till mig så här lagom till advent!

Adventsstjärna!

Ett tag var adventsljusstakarna påväg att försvinna när det gäller trender i julsaker till fördel för adventsstjärnan och då skulle man helst ha en stor vit i papper. Nu är det nästan tvärtom men med vissa undantag som den här stjärnan, Fling från bsweden, som är i plåt och du hittar den bla hos Designonline!


Snart dags att tända första ljuset!

Trenden med adventssiffror har väl ingen missat och de finns så det passar alla stilar. Några fina krukor, lite mossa, ljus och så siffrorna blir till en vacker adventsljusstake i sin enkelhet. Här siffror från different design, Village Serholt och countrystyle.

Fler adventskalendrar!

Spara köper sin paketkalender i form av en gran hos Rusta för 49kr medan Slösa köper en hos Syster Lycklig för 449kr. I det här fallet föredrar jag den sistnämnda men med lite kreativitet i form av papper, färger, lim och stuvbitar kan man nog få budgetalternativet riktigt fint också.


Andra riktigt härliga kalendrar för förväntansfulla små fingrar och stora ögon är dessa godbitar, de röda från pid och den i "luffarslöjd" från Syster Lycklig.

Vill ha!

En helt fantastisk "lapptäckskalender" från danska Maileg finns hos Syster Lycklig för 699kr. Blir helt sjuk av ha-begär men kanske lite för kostsam för min plånbok, kanske att man kan knåpa ihop något liknande själv!

Adventsljusstakar!

Snart är det 1:a advent och det är dags att se över sina stakar. Är man då sugen på lite nytt för att lysa upp fönsterbrädan och är intresserad av den lite modernare inredningsstilen så är dessa fina alternativ i sann spara och slösa anda.

Ljustake, SMD Design, 739kr hos RUM21
Ljusstake i båge från Clas Ohlson, 199kr
Ljusstake i båge från Design House Stockholm, 835kr RUM21
Ljusstake, Kallt, 249kr IKEA

Jultidning!

När höststormarna viner som värst i knutarna vet man att det är dags att börja tänka på julen. Att då krypa upp i soffan med en kopp te, något gott med choklad i, en filt och så papper och penna så är planeringen i gång. För det behövs även lite in-put och varje år är det tradition att köpa Amelia Jul. Årets upplaga var som vanligt fullspäckat av härliga reportage, lite roliga recept och inspirerande pyssel. Perfekt som uppladdning inför julstöket!

Julsaker!

Så kommer första inlägget till min nya julblogg, en inspirationsblogg om pyssel och shopping. Jag är allt lite galen i jul och tanken är att få utlopp för detta genom att skriva om saker som hör julen till, med andra ord... julsaker!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0